Relaxen op Cook - Reisverslag uit Avarua, Cook Eilanden van Arjan en Irene - WaarBenJij.nu Relaxen op Cook - Reisverslag uit Avarua, Cook Eilanden van Arjan en Irene - WaarBenJij.nu

Relaxen op Cook

Door: arjanenirene

Blijf op de hoogte en volg Arjan en Irene

14 April 2011 | Cook Eilanden, Avarua

Hallo lieve allemaal,

Wat kunnen wij jullie vertellen over een super mooi bounty eiland met een hoog alowa gehalte?
Daar valt niet veel over te vertellen, dat moet je mee maken (of een beetje proeven door het bekijken van de foto’s). De hoofd kleuren zijn hier parelwit zoals het strand, turquoise blauw zoals de zee en fucsia roze zoals de bloem die iedere ochtend vers in het haar van de lokale vrouwen wordt gestoken, hier hebben wij dan nog knalrood aan toegevoegd, de kleur van ons verbrandde huidje ;-))

Ja, wat doen we hier zoal? Eigenlijk niet veel! Voor het eerst van deze hele reis doen we helemaal niks. ‘s Morgens een beetje liggen op het strand, wat we over het algemeen nooit lang volhouden, maar hier kunnen we er geen genoeg van krijgen. ‘s Middags een beetje hangen bij het zwembad wat totaal niks voor ons is, maar nu genieten we er enorm van. En tussen de middag een siësta, een uurtje of 2 chillen in ons bungalowtje. Gister hebben we een scootertje gehuurd waar we 2x mee het eiland rond zijn gereden. 1x met de klok mee en 1x tegen de klok in. Zo grappig, we hebben nu alles gezien!
Doordat het zo klein is voel je ook niet de druk om veel te doen. We komen echt tot rust en we kunnen de rust ook vinden! Al hoewel……in ons eigen bungalowtje in de bergen met uitzicht op de zee hebben we ook een oven. Nou denken de meeste van jullie natuurlijk, ja…..dus???? Nou, die oven heb ik niet zo zeer gemist, maar Ar daarentegen……..die leeft zich helemaal uit met de perkte levensmiddelen die wij hier tot onze beschikking hebben. Ongelooflijk wat die met niks in elkaar kan flansen. Geef hem wat meel, peper, zout, eieren, pasta een blikje tonijn en groenten en 2 uur later heb je koekjes, pannenkoeken, een heerlijke quishe en een pasta op tafel staan.
Nu een dagje later staat hij weer vrolijk in zijn zwembroek een broodje te bakken en een salade voor te bereiden!!!!! Ondertussen heeft ons vriendje de heerlijke geuren ook weer opgesnoven en zit nu gezellig bij ons binnen te genieten van alle aandacht die hij krijgt. Dit vriendje is een poesje die hier waarschijnlijk alle bungalows af gaat , maar rond etenstijd zit ie bij ons…….!

Lieve allemaal, dan nog even het laatste nieuws wat onze reis betreft…..de einddatum staat vast!! :-(((
Maandag 23 mei zijn we weer terug in ons eigen vertrouwde kikkerlandje bij al onze familie, vriendjes en vriendinnetjes.

Dikke kus van ons

• 15 April 2011 - 09:12

Joeps:

Nou, dat klinkt een beetje als vakantie en dat mag ook wel even tussen het reizen door!
    Helaas zullen wij er niet zijn om jullie op te halen de 23e mei, wij komen pas de 25e en blijven tot 6 juni, we hadden gedacht/gehoopt jullie voor te zijn, helaas dus, maar zien gaan we elkaar in elk geval wel.Geniet nog even van de vakantie en het eten, en dan weer verder reizen naar?????????????
    Dikke kus van ons, Jan en Joeps

• 15 April 2011 - 11:47

Mirel:

Klinkt heerlijk!
    Geniet ze en we kijken al uit naar jullie terugkomst. Alle mooie verhalen, foto's en gezelligheid. Maar voor jullie geldt natuurlijk...haal er nog even alles uit wat je kan!
    xx

• 15 April 2011 - 14:31

Shelly:

Ehhh, mis ik iets, waar zijn de foto's?

• 15 April 2011 - 19:22

Pat, Maris En Jimmy:

Hoi lieve vriendjes,

Jeetje wat vliegt de tijd!
    We genieten van al jullie mooie verhalen maar zijn stiekem toch ook weer blij als jullie weer terug zijn en we weer gezellig kunnen daten en eten!
    Hier in het kikkerlandje gaat alles top!
    Geniet ze nog en vooral niet met mate!
    We kijken uit naar jullie volgend reisverslag.

Hele dikke kus van Pat, Maris en Jimmy

• 15 April 2011 - 20:19

Anouk:

Hey schatties,

Wat een rot situatie voor jullie...! HEERLIJK zeg! ik zou er bijna jaloers van worden...
    Wat onwijs leuk om jullie stemmen te horen de 12e! Gwen was ook echt blij jullie te horen op haar verjaardag, echt top dat jullie belde!
    Hier alles prima; wel heel druk in de praktijk, maar met ons vieren (ja, nogsteeds vieren!) gaat het prima. Nu aan t verheugen op Pasen, een weekendje weg naar Belgie, en natuurlijk Pinkpop!
    Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik wel heel blij ben dat jullie bijna terugkomen! Gwen vroeg ook laatst hoelang nog, gewoon, `omdat ik wil dat ze nou weer eens terugkomen`
    Maar, hier in Nl dus eigenlijk niks nieuws, dus geniet nog maar dubbel en dwars daar in t paradijs!

Dikke kus

• 15 April 2011 - 21:21

Dieter:

Jeetje... 23 mei is snel zeg. Geniet er nog van, klinkt weer heel erg top. Zeker zo'n eilandje, lekker niets doen!!!

Nou voor jullie denk ik helaas tot snel (of hebben jullie toch wel heimwee?), ik ben benieuwd naar de verhalen en de toekomst..!

• 17 April 2011 - 18:31

Bas, Suzanne En Kids:

O.. hihi.., zal er nu ook nog wat bijzetten haha!! We verheugen ons hier al enorrem op jullie terugkomst. Maar ik kan me voorstellen dat het voor jullie niet iets is waar je heel er naar uit kijkt..., een beetje hopen we wel natuurlijk. Het zou alleen wel lekker zijn als je dan na een maandje weer verder kan met reizen haha... Nou ja, voorlopig moeten wij alles wat jullie gezien hebben ook nog maar eens zien!! Wat een prachtfoto's weer!! Dat wordt moeilijk proppen als je er een album van wilt maken haha... Wordt vast een hele serie foto-albums...
    Dikke kussss van ons vieren!!

• 18 April 2011 - 10:56

Pap En Mam:

Hoi Lieverds,

Lijkt mij een heerlijk eiland en wat fijn dat Arjan zich op zijn kookkunsten heeft kunnen uitleven.
    Stel dat hij het was verleerd dan hebben jullie als je weer thuis bent een heel groot probleem. Zo zie je maar waar een weekje rust goed voor kan zijn. Ha ha.
    Ennuh ik weet niet van welke foto's Suzan heeft genoten, maar volgens mij missen wij onder dit verhaal toch wat. Offuh, bevinden jullie zich momenteel in een soort Fata Morgana en moeten wij de foto's er maar bij bedenken.
    He lieverds, geniet lekker verder, want volgens mij is dit de laatste dag om nog lekker te kunnen luieren voor jullie weer verder op pad gaan.
    Nog een paar hele fijne weken en nu kunnen wij lekker zeggen tot gauw.

Veel liefs en hele dikke kus van ons en een nog dikkere knuffel van Pinxo en Sem